Un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a ucis o femeie - cu o macetă - şi a rănit alte două persoane, duminică, după care a fost arestat de forţele de ordine, în oraşul Reutlingen, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit tabloidului german Bild, citat de The Independent, bărbatul a comis atacul lângă o şaormerie, către ora locală 16.30 (17.30, ora României). Mai mulţi martori oculari s-au speriat şi au fugit.

"Atacatorul era complet ieşit din minţi. A alergat cu maceta prin spatele unei maşini de patrulă a poliţiei", a declarat un martor pentru tabloid.

 

În urma atacului, o femeie a murit, iar alte două persoane au fost rănite.

Ziarele Bild şi Sueddeutsche Zeitung scriu că motivul acestui atac din oraşul Reutlingen, situat la aproximativ 40 de kilometri sud de Stuttgart, în Bade-Wurtemberg, era neclar.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Reuters, atacatorul este un cetăţean sirian în vârstă de 21 de ani, solicitant de azil. Reprezentantul poliţiei a mai spus că tânărul a mai fost implicat în incidente în care a rănit alte persoane. 

De asemenea, oficialul a precizat că atacatorul pare că a acţionat singur.

"Nu există vreun pericol pentru altcineva la acest moment", a declarat el pentru Reuters, fără a putea oferi informaţii cu privire la perioada în care a sosit sirianul în Germania sau unde au avut loc celelalte incidente.

Acesta este cel de-al patrulea act de violenţă vizând civili în Europa şi al treilea în sudul Germaniei din ultimele zece zile.

Lunea trecută, un refugiat în vârstă de 17 ani a atacat pasageri într-un tren regional, în Bavaria - cu un cuţit şi un topor - şi a rănit cinci persoane, după care a fost urmărit şi împuşcat de poliţie. Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat acest act.

Vineri, la Munchen, un germano-iranian în vârstă de 18 ani a deschis focul asupra mulţimii în apropierea unui mall şi în interiorul acestuia şi a ucis nouă persoane. Alte 35 de persoane au fost rănite. Atacatorul s-a sinucis. Orice mobil terorist a fost îndepărtat de anchetatori în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.