Preşedintele Parlamentului Moldovean, Andrian Candu, a declarat duminică dimineaţă la urne că ultimele săptămâni de campanie au fost extrem de grele şi au divizat mai mult societatea moldoveană. Candu a susţinut anterior că va vota pentru preşedintele care va continua calea europeană şi reformele deja începute de apropiere a Chişinăului de UE, transmite deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din păcate! Mâine, unul din cei doi candidaţi va fi declarat preşedinte al Republicii Moldova. Îmi doresc ca cel ales să fie parte a reformelor începute, iar cel vare va pierde - să ştie să recunoască şi să meargă mai departe”, a precizat Candu.

De asemenea, politicianul şi-a exprimat speranţa ca aceste alegeri să reprezinte un imbold pentru majoritatea parlamentară şi pentru executiv. 

Între timp, a votat şi actualul preşedinte moldovean, Nicolae Timofti. Acesta şi-a exprimat speranţa că moldovenii se vor alege cu un preşedinte care va reuşi să facă mai multe decât el.

”Vreau să fie un preşedinte care să reuşească mai mult decât am reuşit eu. Doresc ca cetăţenii noştri să fie asiguraţi cu tot ce este necesar şi să le fie respectate drepturile constituţionale”, a declarat Timofti.

Peste 500.000 de cetăţeni moldoveni au votat până la ora 11.00, iar prezenţa la vot a ajuns la 17%. De asemenea, s-au format cozi lungi la secţiile de vot din străinătate, în special în Londra şi Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.