Cei care folosesc transportul în comun în Anglia vor fi obligaţi să poarte mască sau cel puţin să-şi acopere faţa din 15 iunie, cu scopul de a evita transmiterea noului coronavirus, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Grant Shapps, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să fim atenţi pentru ca toate măsurile de precauţie să fie luate", a declarat ministrul în timpul unei conferinţe de presă despre Covid-19. El a estimat că această măsură oferă o "protecţie, chiar dacă limitată, contra răspândirii virusului". 

Controlorii vor putea interzice accesul în vehicule şi să dea amenzi. 

Măsura a fost primită favorabil de sindicatele din transport, care solicită purtarea măştii, care până în prezent a fost doar recomandată. 

Angajaţii care intră în contact cu călătorii vor trebui să aibă faţa acoperită. 

Intrarea în vigoare a acestei măsuri coincide cu redeschiderea activităţilor "neesenţiale", precum magazinele de haine, de jucării sau librăriile. 

Guvernul recomandă ca măştile chirurgicale să fie purtate de persoanele care au mai mult nevoie, precum cadrele medicale, Shapps sugerând ca restul să poarte măşti "pe care le puteţi confecţiona acasă". 

Copiii foarte mici şi persoanele care au dificultăţi în a respira nu vor fi obligate să-şi acopere faţa.               

Regatul Unit este a doua ţară din lume cea mai îndoliată de noul coronavirus. Număruld e decese se apropie de 40.000, cu 176 de noi decese anunţate joi, bilanţul fiind de 39.904.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.