Procesul intentat de familiile victimelor atacului din iunie 2016 din clubul de noapte Pulse din Orlando, Florida, platformelor Twitter, Facebook şi Google, pentru că au ajutat la radicalizarea atacatorului, a fost respins.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul David M. Lawson a respins teoria potrivit căreia atacatorul Omar Mateen a devenit radical în acţiunile sale după ce a putut avea acces la propaganda ISIS pe platformele social media, potrivit Deadline.

Lawson a scris că nu există nicio dovadă privind o legătură între ceea ce a citit Mateen online şi acţiunile lui radicale.

În clubul de noapte dedicat comunictăţii LGBT au fost ucişi 49 de oameni şi 53 au fost răniţi.

Lawson a emis un ordin de respingere a procesului, vineri, în aceeaşi zi în care văduva lui Mateen, Noor Salman, a fost achitată în cazul de obstrucţionarea justiţiei şi sprijinirea unei organizaţii teroriste.

Membrii familiilor a nouă victime şi patru supravieţuitori ai atacului au iniţiat procesul în decembrie 2016. Ei susţineau că cele trei companii au „conspirat” cu organizaţia Stat Islamic în comiterea atacului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.