Prenţesa moştenitoare Margareta a devenit cetăţean elveţian miercuri, în cadrul unei ceremoni la Palatul Beaulieu, la Lausanne, scrie site-ul Royalcentral.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de alte 450 de persoane, prinţesa moştenitoare Margareta a depus jurământul de cetăţean în cadrul unei ceremonii prezidate de cancelarul cantonului Vaud. Alături de ea s-a aflat soţul ei, prinţul Radu.

”Familia noastră regală şi cantonul Vaud împărtăşesc o istorie comună. Eu m-am născut la Lausanne, m-am căsătorit la Lausanne. Elveţia a fost singura mea casă atunci când familia mea se afla în exil. Astăzi îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru noi”, a declarat prinţesa moştenitoare după ceremonie.

Ea a confirmat că îşi păstrează cetăţenia română. ”Elveţia este ţara mea adoptivă, dar am sânge român”.

Prinţesa moştenitoare margareta şi soţul său au venit în Elveţia să-l viziteze pe tatăl ei, regele Mihai de România, o vizită anunţată de Curtea Regală.

Sănătatea regelui Mihaii este fragilă dar stabilă şi se află în îngrijirea unei echipe medicale..

Regele Mihai, în vârstă de 95 de ani, deţine o reşedinţă privată în Elveţia, pe care a împărţit-o cu soţia sa, Ana de Bourbon-Parma, care a decedat anul trecut la vârsta de 92 de ani.

Potrivit fostei Constituţii din 1913, femeile nu aveau acces la tron, însă pe 30 decembrie 2007 regele Mihai a desemnat-o pe prinţesa Margareta Custodele Coroanei şi a cerut ca în cazul în care Parlamentul se gândeşte la restaurarea monarhiei să ia în considerare şi succesiunea femeilor.

Prinţesa moştenitoare Margareta are patru surori mai tinere, însă nu şi fraţi. Ea nu are copii cu soţul ei şi este urmată în linia succesiunii la tron de sora sa prinţesa Elena şi fiica acesteia Elisabeta-Karina, după ce fiul ei a fost înlăturat din succesiunea la tron în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.