Preşedintele american ales Donald Trump acuză “protestatari profesionişti” pentru manifestaţiile izbucnite în ţară după victoria sa în alegerile prezidenţiale, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Tocmai am avut alegeri prezidenţiale foarte deschise şi de succes. Acum manifestanţi profesionişti, incitaţi de presă, protestează. Nu este corect!”, a scris Trump pe Twitter, în prima reacţie la manifestaţiile care macină ţara.

Mii de manifestaţi au ieşit în stradă în mai multe oraşe americane, pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta faţă de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale. Oamenii s-au declarat îngrijoraţi că triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitură drepturilor civile.

La Portland, manifestaţiile au degenerat în violenţe, iar Poliţia le-a declarat “revoltă”.

În noaptea de miercuri spre joi, zeci de mii de oameni au protestat faţă de Trump. La Oakland, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Peste 100 de oameni au fost arestaţi în urma mitingurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.