Premierul polonez a primit o lecţie de limbă poloneză, în faţa camerelor de luat vederi, de la ministrul Educaţiei, Anna Zalewska, după ce a făcut o greşeală gramaticală în timpul unui discurs electoral, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mateusz Morawiecki a părut surprins, dar nu a comentat atunci când ministrul, profesoară de poloneză, i-a spus în faţa camerelor de luat vederi, marţi, într-o şedinţă de Guvern, că poloneza sa vorbită este defectuoasă şi l-a corectat.

O limbă complicată, poloneza este sensibilă la gen şi necesită acordul de gen în toate părţile propoziţiei.

Însă, la un moment dat, în discursul său pe tema alegerilor prelocale, amplu difuzat săptămâna trecută, Morawiecki a folosit o formă feminină cu cuvântul masculin ”an”.

Ministrul Educaţiei Anna Zalewska a fost îndemnată, într-un interviu acordat postului privat de radio RMF FM, să semnaleze greşeala lui Morawiecki şi a promis să o facă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.