Poliţia germană, care se vrea exemplară în vederea summitului G20 de la Hambourg, se confruntă cu un scandal, după o seară de consum de alcool şi sex la care au participat poliţişti veniţi să asigure securitatea reuniunii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia berlineză, afectată de acest scandal care a izbucnit marţi şi care provoacă o ironie generală în Germania, a încercat miercuri să stingă ”incendiul” cu umor.

Funcţionarii poliţiei sunt ”doar nişte fiinţe umane în spatele uniformelor” şi ”da, am dat petrecere!” recunoaşte pe pagina oficială de Facebook poliţia berlineză.

Peste 220 de poliţişti din capitală, chemaţi ca întăriri la Hamburg pentru a asigura securitatea în cursul summitului liderilor G20 pe 7 şi 8 iulie, au fost trimişi acasă după o seară de excese cu alcool, sex în public şi dansat pe mese.

”Ei au băut, au dansat, urinat şi da, au făcut amor”, scrie poetic poliţia berlineză, care justifică această petrecere spontană cu ocazia aniversării a doi colegi.

Dar este vorba de asemenea despre persoane asupra cărora apasă responsabilităţi importante şi care acţionează în general ”în mod foarte profesionist”, asigură ea în apărarea sa.

Cu o zi înainte, Poliţia din Hamburg a anunţat că aceşti funcţionari au fost invitaţi să se întoarcă la Berlin, din cauza ”unui comportament neadecvat (...) şi inacceptabil”, cu aproape o săptămână înainte de summit, care se desfăşoară în cadrul unor măsuri de securitate excepţionale.

În timpul unei ”petreceri” în satul de containere în care aceşti poliţişti au fost cazaţi provizoriu, în nordul Hamburgului, un poliţist şi o poliţistă au întreţinut relaţii sexuale în public, potrivit cotidianului Bild.

”GUESTLIST”

Altă poliţistă a dansat pe mese, îmbrăcată doar cu un halat de baie şi cu arma de serviciu în mână, scriu alte ziare care se delectează cu acest scandal.

Unii au urinat pe o barieră, aşteptând în rând, mai scrie presa.

Potrivit postului public de radio berlinez rbb, care se bazează pe conversaţii pe Internet ale unor poliţişti, o încăierare a izbucnit între poliţiştii ”petrecăreţi” de la Berlin şi colegii lor de la Wuppertal, care urmau să intre de serviciu la ora locală 3.30 (4.30, ora României).

Miercuri, poliţia berlineză şi-a cerut scuze colegilor din Renania de Nord-Westfalia, găzduiţi şi ei în containere, în apropiere, şi care s-au plâns de zgomotul petrecerii.

Bild a publicat o fotografie în care poliţişti în civil îşi ridică paharele, iar alţii fumează narghilea, într-o atmosferă destinsă.

Peste 15.000 de poliţişti veniţi din întreaga Germanie sunt mobilizaţi la locul G20, plasat sub securitate din cauza ameninţărilor teroriste din Europa şi manifestaţiilor opozanţilor aşteptaţi în marja reuniunii.

Isprăvile poliţiei berlineze au provocat numeroasecomentarii savuroase în presă şi pe reţele de socializare.

Asociaţia care reuneşte cluburile tehno berlineze le mulţumeşte agenţilor pentru ”bucuria lor de viaţă şi angajamentul corporal” şi le propune săi-i înscrie pe o "guestlist" a unei discoteci pe care o aleg.

O nouă ”insignă” a poliţiei berlineze circula de asemenea pe Internet, cu urşi - animalul simbol al capitalei germane - bând sau întreţinând relaţii sexuale.

Nu fără umor, forţele de ordine de la Berlin vor să profite de această publicitate şi să recruteze noi funcţionari, care îşi vor putea da astfel seama că ”noi nu suntem o poliţie de petrecăreţi, ci mai degrabă forţa de poliţie profesionistă a capitalei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.