Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a făcut un apel pentru o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU şi Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în care să se prezinte atrocităţile comise de regimul Putin, relatează Interfax Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt şocat de masacrarea civililor de către soldaţii ruşi în oraşele din regiunea Kiev. Atât Ucraina cât şi lumea ar trebui să ştie că aceasta este soarta teribilă pregătită de sângerosul regim Putin pentru noi, pentru ucraineni, dacă pierdem acest război, dacă cedăm şi nu mai luptăm”, a notat Poroşenko pe Facebook.

“Cer o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU şi Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, la care să se prezinte faptele inumane de genocid al poporului ucrainean de către regimul Putin, şi să se răspundă ferm acestor crime. Propun şi trimiterea imediată a unei misiuni internaţionale pentru analizarea faptelor de genocid”, a adăugat fostul preşedinte.

Poroşenko a menţionat că dovezile legate de masacrarea ucrainenilor ar trebui prezentate Curţii Penale Internaţionale într-un proces de genocid şi a subliniat că acorduri de pace cu Rusia sunt imposibile fără ca responsabilii de uciderea ucrainenilor şi distrugerea unor oraşe şi localităţi paşnice să fie traşi la răspundere.

“Întreaga lume ar trebui să se gândească din nou dacă vrea să negocieze cu sângerosul măcelar Putin, să încheie acorduri cu el şi să construiască viitorul cu regimul său. Putin, ca Stalin, vrea să şteargă Ucraina şi pe ucraineni de pe faţa pământului şi de pe harta lumii”, a mai scris Petro Poroşenko.     

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.