Peste jumătate dintre germani consideră refugiaţii şi integrarea lor drept cea mai mare problemă a Germaniei, arată un sondaj de opinie citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul realizat de institutul Forschungsgruppe Wahlen pentru postul ZDF arată că 58% dintre germani consideră refugiaţii şi integrarea cea mai mare problemă cu care se confruntă Germania.

Pe de altă parte, 50% dintre persoanele intervievate fac o treabă bună în privinţa politicii faţă de refugiaţi, în timp ce alte 45% spun că realizările sale în acest domeniu sunt “destul de slabe”.

Aproape două treimi dintre nemţi sunt îngrijoraţi că banii cheltuiţi pentru refugiaţi sunt tăiaţi din alte părţi, în timp ce 52% cred că migraţia va duce la o creştere a criminalităţii.

Circa 30% se tem că valorile culturale şi sociale germane sunt în pericol din cauza refugiaţilor.

Studiul a fost realizat în perioada 6-8 decembrie, pe un eşantion de 1.234 de persoane.

Un număr record de 890.000 de migranţi, majoritatea musulmani, din Orientul Mijlociu, Africa şi din alte zone au ajuns în Germania, cea mai mare economie din 2015, ceea ce generează îngrijorări în legătură cu securitatea şi integrarea.

Numărul nou-sosiţilor a scăzut anul acesta. Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a anunţat vineri că 305.000 de cereri de azil au fost înregistrate în primele 11 luni ale anului 2016. Numai în luna noiembrie au fost înregistrate 26.438 de cereri de azil – o scădere cu 54% faţă de noiembrie 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.