Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite după ce un tren de marfă a lovit un autobuz, marţi, la o trecere cu calea ferată, la Biloxi, în Mississippi, au anunţat oficiali, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficiali din oraş au declarat că autobuzul, în care se aflau victimele şi care plecase din Austin, în Texas, către un cazinou, s-a oprit pe şine dintr-un motiv necunoscut. Martori au declarat pentru postul local de televiziune WLOX că s-a blocat.

Trecerea are avertismente cu privire la garda la sol, ceea ce înseamnă că un vehicul poate rămâne blocat pe şine, a declarat un purtător de cuvânt al Primăriei din Biloxi, Vincent Creel.

Însă el nu a putut să precizeze dacă aşa s-a întâmplat şi a anunţat că autorităţile federale vor efectua o anchetă.

Trei persoane din autobuz au fost ucise în coliziune, iar a patra a murit după ce a fost luată de la faţa locului, a declarat într-o conferinţă de presă şeful Departamentului de Poliţie din Biloxi.

Peste 40 de pasageri au fost transportaţi la spitale din regiune, iar alţi patru au refuzat tratament medical, potrivit unui comunicat postat pe site-ul primăriei.

Nouă dintre persoanele rănite erau în stare critică, a declarat telefonic Creel.

Oficiali municipali şi de la CSX, care opera trenul, au declarat că în oraş, în care există numeroase treceri cu căi ferate, s-a înregistrat un număr important de incidente.

Cursa charter cu autobuzul a fost sponsorizată de Bastrop Senior Center, a declarat preşedinta acestuia din Texas, Barbara Adkins, Pasagerii erau de la centru şi se aflau împreună cu rude şi prieteni, a precizat ea.

CSX a precizat într-un comunicat că membrii echipajului de la bordul trenului nu au fost răniţi.

National Transportation Safety Board (NTSB) a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că trimite o echipă de anchetă la faţa locului.

Autobuzul era marcat ca fiind operat de ECHO Transportation, potrivit lui Creel.

Un reprezentant din Texas al companiei a refuzat să comenteze imediat cu privire la incident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.