Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, s-a vaccinat miercuri împotriva covid-19, în prima zi a campaniei de vaccinare organizată de către statul Vatican, dezvăluie doi jurnalişti apropiaţi argentinianului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi jurnalişti - de la cotidianul argentinian La Nation şi de la revista americană iezuită America, specialişti în Vatican şi apropiaţi Suveranului Pontif - dezvăluie Francisc a fost vaccinat miercuri, la intrarea în sala de audienţe Paul al VI-lea, în cetatea Vaticanului.

Contactat de AFP, Sfântul Scaun nu a confirmat aceaste informaţii.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a anunţat însă lansarea campaniei de vaccinare a celor aproximativ 5.000 de locuitori şi angajaţi ai Vaticanului.

Francisc a anunţat el însuşi, într-un interviu difuzat duminică, faptul că s-a programat pentru a se vaccina.

El a catalogat în acest interviu opoziţia faţă de vaccin drept un ”negaţionism sinucigaş” şi a subliniat că vaccinarea este ”o alegere etică” indispendabilă protejării vieţii celorlalţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.