Un om de afaceri rus multimilionar a fost împuşcat în propria casă, aceasta fiind cea mai recentă moarte din ultimele luni a unui oligarh rus care are legături cu gigantul energetic Gazprom. Iuri Voronov a fost găsit împuşcat în cap în piscină, cu urmele unei răni cauzate de o împuşcătură în cap, relatează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, directorul unei companii de logistică care deţinea contracte profitabile cu Gazprom în Arctica, a fost găsit mort în propria casă, într-o suburbie de lux din Sankt Petersburg, luni, în jurul orei locale 14.00.

Voronov a fost găsit plutind în piscină, cu urmele unei răni cauzate de o împuşcătură în cap, un pistol Grand Power în apropiere şi mai multe cartuşe folosite pe fundul piscinei.

Oligarhul este unul dintre cei cel puţin şase oameni de afaceri ruşi care au murit în circumstanţe misterioase de la începutul anului, mulţi dintre ei având legături cu Gazprom, iar doi dintre ei au murit în aceeaşi suburbie din Sankt Petersburg precum Voronov.

Comisia de anchetă rusă anchetează moartea lui Voronov, pe care o atribuie în prezent unei ”dispute cu parteneri de afaceri”.

Soţia sa le-a spus anchetatorilor că Voronov credea că a fost victima unei escrocherii a unor contractori şi parteneri ”neonorabili”, în urma căreia a pierdut ”mulţi bani”.

Însă o serie de decese în alte vile din apropiere de Sankt Petersburg au trezit speculaţii că aceste crime ar fi organizate pentru a arăta ca sinucideri.

Alexander Tiulakov, în vârstă de 61 de ani, un oficial de rang înalt din domeniul financiar şi al securităţii Gazprom, a fost găsit spânzurat în propria casă, în complexul exclusivist Leninsky, de partenerul său, în februarie.

Anchetatorii au spus că s-a sinucis, dar presa locală a precizat că pe corp au fost găsite semne de bătaie - sugerând că spânzurarea a fost înscenată.

Cu trei săptămâni mai devreme, în acelaşi complex rezidenţial, Leonid Shulman, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit înjunghiat în baie. Shulman a fost directorul transporturilor la Gazprom Invest, o ramură a gigantului energetic rus care se ocupă de proiectele de investiţii.

Miliardarul Alexander Subbotin, în vârstă de 43 de ani, fost director executiv al gigantului energetic Lukoil, a fost găsit mort în luna mai, după ce ”a luat urmat sfatul unor şamani”. Una din teorii susţine că bărbatul a fost otrăvit cu venin de broască râioasă, care a declanşat un atac de cord.

În aprilie, Vladislav AvaIev, în vârstă de 51 de ani, un fost oficial de la Kremlin, părea că şi-a luat viaţa după ce şi-a ucis soţia, Ielena, în vârstă de 47 de ani, şi pe fiica sa, de 13 ani. Avalev a avut legături la nivel înalt cu principala instituţie financiară rusă, Gazprombank.

Prietenii au contestat informaţiile potrivit cărora el era gelos după ce soţia sa a recunoscut că este însărcinată cu şoferul cuplului. Se speculează că ar fi avut acces la secretele financiare ale elitei de la Kremlin.

Câteva zile mai târziu, multimilionarul Serghei Protosenia, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit spânzurat în Spania, după ce şi-a ucis cu un topor soţia, Natalia, în vârstă de 53 de ani, şi pe fiica lor adolescentă, Maria. El a fost vicepreşedinte al Novatek.

Ca şi în cazul lui Avaiev, se sugerează că a fost vorba de un asasinat înscenat pentru a părea o crimă şi sinucidere.

Săptămâna trecută, multimilionarul IevgenI Palant, în vârstă de 47 de ani, şi soţia sa Olga, în vârstă de 50 de ani, ambii născuţi în Ucraina, au fost găsiţi morţi de fiica lor.

Potrivit presei, femeia şi-a luat viaţa dintr-un exces de gelozie, după ce Palant i-a mărturisit că o părăseşte. Cu toate acestea, informaţia a fost contestată vehement de cel mai bun prieten al cuplului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.