Imaginea lui a făcut rapid înconjurul lumii şi a emoţionat până la lacrimi, devenind un simbol al victimelor războiului din Siria. La doar o zi după apariţia înregistrării cu Omran Daqneesh, băieţelul sirian de cinci ani care stă tăcut într-o ambulanţă, deşi fusese victima unui atac aerian în mijlocul nopţii şi avea faţa plină de sânge, Rusia s-a declarat de acord cu instituirea unui armistiţiu în oraşul sirian Alep.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată că acum imaginea lui Omran este folosită pentru a crea fotografii poate la fel de sugestive şi care devin rapid virale pe reţelele de socializare.

Într-o altfel de fotografie, băieţelul sirian apare între cei mai importanţi oameni politici ai lumii, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi cel al Rusiei, Vladimir Putin.

Într-o altă ipostază, Omran stă pe un scaun, la fel ca cei doi lideri ai lumii, care au o mină gânditoare.

Această imagine a fost postată pe Facebook, cu titlul: "O fotografie face cât 1000 de cuvinte".

Difuzarea înregistrării video cu băiatul confuz şi obosit care este adus într-o ambulanţă, plin de praf şi cu sânge pe faţă, de oamenii care au intervenit pentru a scoate de sub dărâmături victimele unui atac aerian comis la Alep a amintit şi de o altă victimă a războiului din Siria, Alan Kurdi, al cărui trup a fost adus la mal, pe o plajă din Turcia, anul trecut.

Cei doi apar într-o imagine despre şansele de supravieţuire ale copiilor din Siria: soarta lui Omran, dacă rămân în Siria, sau soarta lui Alan, dacă încearcă să plece din Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.