O cântăreaţă a grupului ceh de folk Asonance, Hana Horka, în vârstă de 57 de ani, o opozantă a vaccinării împotriva covid-19, a murit duminică după ce a s-a nfectat în mod deliberat cu noul coronavirus pentru a obţine certificatul sanitar, a anunţat familia acesteia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiul cântăreţei, Jan Rek, a declarat luni postului public de radio iRozhlas.cz că mama sa a refuzat să se vaccineze şi că s-a expus în mod voit bolii, pe care atât el, cât şi tatăl său, amândoi vaccinaţi anticovid, au contractat-o înainte de Crăciun.

”Ea a decs să trăiască în mod normal cu noi şi a preferat să ia boala în loc să se vaccineze”, a declarat Jan Rek.

”Am supravieţuit. A fost plin de culoare. Deci, acum va fi teatru, saună, concert, saună şi o călătorie urgentă la mare”, a scris pe reţele de socializare, cu două zile înainte să moară, Hana Horka.

În Cehia, dovada vaccinării sau unei vindecări recente de covid-19 este necesară în toate locurile de cultură şi sportive, dar şi în baruri şi restaurante.

Jan Rek a acuzat lideri locali ai mişcării antivaccinare de faptul că au convins-o pe mama sa să nu se vaccneze împotriva covid-19 şi că au, din această cazuă, ”mâinile pătate de sânge”.

”Ştiu exact cine i-a forjat opinia (...). Sunt trist că ea i-a crezut mai mult pe străini decât propria familie. Nu era decât dezinformare totală, dar şi păreri despre imunitatea naturală şi anticorpii creaţi prin luarea bolii”, şi-a exprimat regretul fiul cântăreţei.

Cehia se confruntă în prezent cu un nou val al epidemiei covid-19 şi a înregistrat luni peste 20.000 de cazuri noi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.