Numărul doi în Partidul Zori Aurii (extremă dreapta) Christos Pappas s-a sustras arestării, vineri, în Grecia, unde mai multe proprietăţi ale fugarului au fost percheziţionate fără succes, spre deosebire de liderul formaţiunii criminale şi altor zeci de membri ai grupării neonaziste care s-au predat joi poliţiei, în urma emiterii unor mandate de arestare pe numele lor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul lui Pappas - ideologul şi un membru istoric al partidului - a anunţat vineri că acesta nu se va preda autorităţilor.

Poliţia a efectuat percheziţii la mai multe proprietăţi în care s-ar fi putut ascunde fugarul, însă fără succes, potrivit televiziunii publice ERT.

Christos Pappas, în vârstă de 58 de ani, a fost condamnat la 13 ani de închisoare, în procesul istoric, în octombrie, la Curtea Penală din Atena, care a găsit mai multe cadre ale formaţiunii vinovate de conducerea unei ”organizaţii criminale”.

Un admirator al lui Mussolini şi un colecţionar de ”suveniruri” din epoca fascistă italiană, Pappas - al cărui tată a jucat un rol activ în lovitura de stat militară din 1967 - era mâna dreaptă a liderului formaţiunii neonaziste Nikos Michaloliakos, condamnat la rândul său la 13 ani de închisoare.

El a fugit deja pentru prima oară în 2013, când liderii Zori Aurii au fost reţinuţi, în urma asasinării rapperului antifascist Pavlos Fyssas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.