Serviciile de informaţii americane au anunţat joi că au ajuns la concluzia că noul coronavirus "nu a fost creat de om sau modificat genetic", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile încearcă încă să determine dacă epidemia a provenit de la animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident din laboratorul de la Wuhan, oraşul chinez aflat la originea pandemiei, a precizat Direcţia de informaţii într-un comunicat. 

Conform Reuters, Biroul Serviciilor Naţionale de Informaţii a infirmat teoriile conspiraţiei ale activiştilor anti-China şi ale unor partizani ai preşedintelui SUA Donald Trump care susţineau că noul coronavirus a fost creat de cercetători chinezi ca armă biologică şi că ar fi "scăpat" dintr-un laborator. 

Documentul menţionează precizări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care pe 21 aprilie a afirmat că toate dovezile arată că acest virus a fost transmis de animale în China, anul trecut, şi că nu a fost fabricat într-un laborator. 

"Comunitatea de Informaţii (IC) a SUA a transmis de asemenea că agreează concluzia comunităţii ştiinţifice internaţionale, potrivit căreia Covid-19 nu a fost făcut de om sau modificat genetic", potrivit declaraţiei Biroului Serviciilor Naţionale de Informaţii (ODNI). 

"Comunitatea de Informaţii va continua să analizeze cu rigoare noile informaţii pentru a stabili dacă epidemia a fost provocată de la contactul dintre om şi animal sau dacă a fost rezultatul unui accident dintr-un laborator din Wuhan". 

Mai mult de 3,21 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel mondial şi 227.864 au murit, potrivit Reuters. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.