Noul cancelar german Olaf Scholz s-a angajat miercuri la ”un nou început” al Germaniei, în cadrul unei ceremonii de transfer al puterii cu fostul cancelar Angela Mrekel, care se retrage din viaţa politică după ce a condus timp de 16 anji prima putere economică europeană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acesta va fi un nou început pentru ţara noastră. Vreau să fac totul în acest sens”, a declarat social-democratul, în vârstă de 63 de ani, înainte ca Angela Merkel să plece de la Cancelarie, în aplauzele angajaţilor.

Conservatoarea Angela Merkel, care a condus ţara în ultimii 16 ani, i-a predat ştafeta succesorului său, pe care l-a îndemnat ”să muncească pentru binele ţării”.

”Munciţi pentru binele ţării noastre. Aceasta este dornţa mea şi vă urez succes”, a declarat ea.

”Aceasta este o sarcină pasionantă şi plină e satisfacţii, exigentă totodată, dar dacă o abordăm cu bucurie poate că este una dintre cele mai frumoase sarcini posibile”, i-a spus ea succesorului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.