Lupta împotriva modificărilor climatice va fi ”prioritatea” Regatului Unit în 2020, a declarat vineri şefa delegaţiei britanice la COP25, la Madrid, în urma triumfului lui Boris Johnson, pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul a vorbit despre angajamentul nostru legal faţă de neutralitatea carbonului pe treptele Downing Street noaptea trecută (joi). Eu mă aflu sub autoitatea sa, iar asta va fi prioritatea mondială numărul unu anul viitor”, a declarat Claire O'Neill, care va prezida a 26-a Conferinţă ONU în lupta împotriva modificărilor climatice (COP26) în noiembrie 2020, la Glasgow.

Cei aproximativ 200 de semnatari ai Acordului de la Paris s-au reunit de două săptămâni în capitala spaniolă, îndemnaţi din toate părţile să lupte mai rapid şi mai puternic împotriva modificărilor climatice, care intensifică deja catastrofele în lume.

Însă această COP25 nu se va ridica la înălţimea urgenţei reclamate.

Toate aşteptările vizează de-acum COP26 care este, potrivit Acordului de la Paris, cea la care statele este necesar să-şi prezinte noile angajamente în vederea reducerii emisiilor de gaze de seră.

”Eu sunt încrezătoare 100% că nu vom avea doar o COP bună. Trebuie să obţinem cel mai bun rezultat pentru lume şi sunt încrezătoare 100% că, prin leadershipul lui Boris Johnson, este ceea ce vom face”, a insistat Claire O'Neill.

Plebiscitat de alegătorii britanici, premierul conservator în exerciţiu Boris Johnson s-a angajat să întoarcă odată pentru totdeauna spatele Uniunii Europene (UE) la sfârşitul lui ianuarie.

El a fost primit la Palatul Buckingham, unde regina Elizabeth a II-a l-a însărcinat să formeze un nou Guvern, la doar câteva ore după ce a obţinut o majoritatea parlamentară de o amploare pe care conseratorii nu au mai cunoscut-o din 1987, în timpul lui Margaret Thatcher.

Însă, imediat, Brexitul nu se schimbă cu nimic, din cauza perioadei de tranziţie, prevăzută până la sfârşitul lui 2020.

Unii observatori îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că autorităţile britanice nu vor fi în măsură să acorde întreaga atenţie necesară pregătirii acsteo COP26 crucială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.