Ministrul olandez de Justiţie, Ferdinand Grapperhaus, a fost amendat pentru că a încălcat regulile de distanţare sociale în timpul ceremoniei de căsătorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul public a impus o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că a încălcat regulile contra coronavirusului la căsătoria sa, din 22 august", a anunţat Parchetul, într-un comunicat.

Ferdinand Grapperhaus a fost criticat după publicarea în presă a unor fotografii de la nunta sa, unde apare alături de zeci de invitaţi, fără a respecta distanţa fizică. 

Mai mulţi deputaţi şi aleşi ai partidelor membre ale coaliţiei au apreciat că ministrul şi-a pierdut credibilitatea, iar acesta şi-a cerut iertare într-un discurs în Parlament.

De la apariţia virusului, Guvernul olandez a insistat pe regula distanţării sociale şi cere cetăţenilor să respecte o distanţă de 1,5m.

În Olanda, numărul contaminărilor este de 84.778, iar cel al deceselor de 6.258.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.