Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a apreciat miercuri după-amiază că negociatorii Uniunii Europene au mai multă claritate după alocuţiunea premierului Theresa May cu privire la abordarea aleasă de guvernarea britanică pentru Brexit. De asemenea, aceasta a amintit că negocierile nu vor începe înainte ca Londra să invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acel discurs ţinut de prim-ministrul britanic ne-a oferit o impresie clară cu privire la modul în care vrea să acţioneze Marea Britanie. Însă, negocierile nu vor începe în niciun caz înainte de depunerea aplicaţiei de retragere în concordanţă cu articolul 50”, a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă comună cu premierul italian Paolo Gentiloni.

De asemenea, cancelarul german a precizat că este important ca statele europene să nu fie divizate de negocierile extrem de intense care vor urma declansării procedurii de Brexit.

Theresa May a anunţat într-un discurs mult aşteptat că Londra intenţionează să se despartă complet de blocul comunitar şi că nu are în vedere să opteze pentru ”ceva care să lase jumătate pe dinafară şi jumătate pe dinăuntru” Uniunii Europene.

”Regatul Unit nu se va agăţa de frânturi din aderare şi nici nu doreşte o asociere sau să facă parţial parte din blocul european”, a explicat premierul de la Londra.

May a anunţat că Londra va forja un ”parteneriat nou şi egal” cu Europa, prin care autorităţile britanice să aibă control asupra imigraţiei din UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.