Medicii londonezi au intervenit vineri după-amiază pentru tratarea a 26 de pasageri, care au raportat stări de rău după evacuarea aeroportului London City. Autorităţile susţin că evacuarea aeroportului a avut loc în urma unei alarme de incendiu, în vreme ce alte surse precizează că ar putea să fie vorba de un posibil incident chimic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin două persoane au fost transportate la spital în urma evacuării, iar toate avioanele sunt blocate la sol.

”Echipele de ambulanţă şi unitatea pentru situaţii de risc au intervenit la incidentul de pe aeroportul London City. Am tratat 26 de persoane şi am dus alte două persoane la spital”, se arată într-un comunicat al serviciului de ambulanţă.

Anterior, autorităţile au precizat că evacuarea a avut loc din cauza unei alarme de incendiu.

”Încă anchetăm cauza exactă, care a dus la activarea alarmei de incendiu, iar pompierii au intervenit la faţa locului pentru a participa la operaţiune. Nu suntem în poziţia de a prezenta o oră exactă a declanşării alarmei până ce investigaţia nu este finalizată”, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului London City.

Accesul pasagerilor în clădirea evacuată nu este permis, iar aceştia s-au adunat într-o parcare din apropiere. În vreme ce, pasagerii deja îmbarcaţi în avioanele blocate la sol au fost evacuaţi pe pistele de decolare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.