Restul statelor UE nu înţeleg neapărat de ce britanicii au votat aşa cum au votat şi sunt îngrijorate, acum, faţă de ceea ce poate însemna Brexitul pentru viitorul Europei, a declarat marţi Theresa May, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă ea spune că Brexitul nu va conduce la o ”destrămare şi mai mare” a proiectului european şi insistă că ea nu susţine acest lucru.

Dar Regatul Unit este o ţară unică, cu o istorie şi o cultură politică unice, în care, spune ea, mai degrabă în mod amuzant nu există o tradiţie puternică a coaliţiei de guvernământ.

Marea Britanie ar putea să fie percepută ca un membru ”ciudat”, dar acest lucru se datorează în parte inflexibilităţii şi rigidităţii UE.

Renegarea predecesorului ei, David Cameron, a fost ”o ultimă încercare curajoasă” de reformare a Uniunii din interior, însă ea a eşuat, argumentează premierul britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.