O alunecare de teren a acoperit un sat din districtul Rumphi, în nordul statului african Malawi, provocând cel puţin trei morţi, cinci dispăruţi şi zeci de răniţi care au avut nevoie de spitalizare, a declarat, duminică, Poliţia, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Rumphi, Tupeliwe Kabwilo, a declarat că ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii au provocat catastrofa care a îngropat sâmbătă, la primele ore, un sat aflat între culmile Mphompha şi lacul Malawi.             

Persoanele decedate sunt doi băieţi în vârstă de 12 şi 15 ani şi o femeie în vârstă de 35 de ani, potrivit Poliţiei. Printre cei dispăruţi se află un băieţel de un an şi alţi copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, precum şi două femei cu vârste de 35 şi 46 de ani.

Un responsabil al consiliului din Rumphi, care se afla în zona afectată, a declarat că din punct de vedere rutier aceasta este inaccesibilă pe şosea şi nu poate fi organizată o operaţiune de salvare.

"Blocuri uriaşe de piatră s-au desprins din munţi şi s-au prăvălit asupra satului, victimele fiind îngropate sub un strat mare de pietre şi avem nevoie de un excavator pentru a le putea îndepărta", a declarat Wakisa Mtetete, rsponsabil al consiliului municipal. 

Poliţişti, soldaţi şi personal medical de urgenţă se află deja la faţa locului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.