Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas l-a numit joi, prin decret, pe Hussein al-Sheikh, unul dintre membrii cercului său apropiat, în funcţia de secretar general al Organizaţiei Eliberării Palesrtinei (OLP), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Executiv al OLP a numit, în urma unei rare reuniuni, în februarie, apropiaţi ai preşedintelui Abbas în posturi-cheie, însă fără să numească un nou secretar general la succesiunea lui Saeb Erakat, care a murit în 2020 după ce s-a îmbolnăvit de covid-19.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, în vârstă de 87 de ani, l-a numit joi pe ministrul său al Afacerilor Civile, un potenţial succesor al său, secretar general al OLP - o grupare de facţiuni palestiniene recunoscută drept reprezentanta poporului palestinian.

Instituţiile palestiniene sunt, în general, tot mai criticate..

Preşedintele Mahmoud Abbas, ales în 2005, al căruia mandat urma să se încheie în 2009, se află la cel mai scăzut nivel în sondaje, iar manifestaţii s-au multiplicat în Cisiordania, anul trecut, când i s-a cerut să demisioneze.

El a anulat, în aprilie 2021, alegeri prezidenţiale şi legislative prevăzute în mai - primele după 15 ani -, argumentând că scrutinul nu era garantat în Ierusalimul de Est, un sector palestinian în oraşul sfânt, anexat de Israel, care a refuzat organizarea acestor alegeri.

Anularea acestor alegeri a fost dur criticată de către diverse facţiuni palestiniene, inclusiv de către mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza şi care nu face parte din OLP.

OLP este enttatea care a semnat Acordurile israeliano-palestiniene de la Oslo, în anii '90.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.