O instanţă turcă l-a pus sub acuzare oficial pe cetăţeanul uzbek Abdulgadîr Maşaripov, care a ucis 39 de persoane în clubul exclusivist Reina din jumătatea europeană a metropolei Istanbul. Maşaripov, care a fost capturat de autorităţile turce la mai bine de două săptămâni după atacul armat, este acuzat de apartenenţă la o grupare teroristă, ucidere din culpă, deţinere de arme şi tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atacul armat la doar o zi după masacrul din clubul Reina, susţinând că este o răzbunare pentru desfăşurarea de operaţiuni militare turce în Siria.

Turcia face parte din coaliţia internaţională americană, care luptă împotriva trupelor jihadiste, şi a lansat la finele lunii august o incursiune militară la graniţa turco-siriană, într-o încercare de a elibera localităţile controlate de ISIS.

Abdulgadîr Maşaripov a fost prins de poliţie într-un raid lansat în noaptea de 16 ianuarie în Esenyurt, o suburbie din vestul metropolei Istanbul.

De Revelion, atacatorul uzbek a deschis focul în clubul exclusivist Reina. Printre victimele atacului sângeros comis în noaptea dintre ani s-au numărat cetăţeni din Israel, Franţa, Tunisia, Liban, India, Belgia, Iordania şi Arabia Saudită.

De asemenea, alte aproximativ 70 de persoane au fost rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.