Autorităţile italiene au confirmat că a fost identificat şi cel de-al treilea cetăţean român minor afectat de avalanşa care a lovit un hotel din localitatea Farindola, regiunea Abruzzo, a anunţat, sâmbătă, MAE, într-un comunicat de presă. Aceeaşi sursă precizează că acesta se află, în prezent, sub îngrijiri medicale la spitalul din Pescara, medicii acestei unităţi precizând că cei trei sunt în stare bună, în afara oricărui pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În continuarea informaţiilor transmise până la acest moment referitor la cei trei cetăţeni români afectaţi de avalanşa care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, vă informăm că autorităţile italiene au confirmat că a fost identificat şi cel de-al treilea cetăţean român minor. Acesta este în viaţă şi se află, în prezent, sub îngrijiri medicale la spitalul din Pescara",precizează MAE.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii unităţii medicale din Pescara au mai confirmat că starea de sănătate a celor trei cetăţeni români este bună şi că aceştia sunt în afara oricărui pericol

"Pe parcursul gestionării operaţiunilor de salvare, reprezentanţii Ambasadei României la Roma au fost în contact permanent atât cu autorităţile italiene competente, cât şi cu familia cetăţenilor români, acordând sprijinul necesar", se mai arată în comunicatul citat.

Presa italiană relata, vineri seară, că fiica de cinci ani a româncei salvate, vineri la prânz, împreună cu fiul său, Gianfilippo, dintre ruinele hotelului Rigopiano, lovit de avalanşă cu două zile în urmă, ar fi printre supravieţuitori, după ce mama copilei le-a indicat salvatorilor locul în care s-ar mai afla un grup de cinci persoane.

Potrivit sursei citate, printre supravieţuitori ar fi şi patru copii, între care şi fraţii Gianfilippo şi Ludovica, cei doi copii ai italianului Giampiero Parete şi ai româncei Adriana.

Iniţial, echipele de intervenţie au găsit, vineri dimineaţă, şase supravieţuitori, ghidându-se după fumul care se vedea ieşind dintre dărâmîturile Hotelului Rigopiano, după ce românca, după toate probabilităţile, aprinsese un foc pentru a se încălzi împreună cu alţi supravieţuitori.

Potrivit Ilmessaggero.it, când a fost scoasă afară de către pompieri, alături de fiul său, Gianfillippo Parete, în vârstă de opt ani, românca le-a strigat salvatorilor să o scoată şi pe fiica sa de cinci ani, indicând locul în care aceasta s-ar afla alături de alte persoane.

Soţul româncei, bucătarul Giampiero Parete, este cel care a anunţat producerea tragediei şi care se afla în afara hotelului împreună cu altă persoană în momentul în care avalanşa a lovit clădirea.

Primii supravieţuitori au fost găsiţi în viaţă la circa 42 de ore după avalanşă.

Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au găsit patru cadavre în hotelul lovit de avalanşă, în timp ce alte 19 persoane sunt date încă dispărute.

Avalanşa a avut loc în noaptea de miercuri spre joi şi a lovit Hotelul Rigopiano, în localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso din regiunea Abruzzo (centru), iar zăpada a împins hotelul câteva zeci de metri, declara preşedintele provinciei Pescara, unde a avut loc tragedia.

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid, însă zăpada a blocat drumul de acces, astfel că membri ai serviciilor de intervenţie au ajuns la locul tragediei abia joi, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa (5.30 ora României), o parte pe schiuri, alţii cu elicopterul.

La Repubblica relata, sâmbătă dimineaţă, că echipele de salvare italiene au auzit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă noi voci venind de sub dărâmăturile hotelului Rigopiano, lovit de avalanşă. De asemenea, salvatorii au mai scos din hotel trei persoane – doi bărbaţi şi o femeie – din grupul găsit vineri. Încă doi oameni din acel grup se află încă într-un compartiment al bucătăriei.

Operaţiunile de salvare au continuat toată noaptea în hotelul distrus de avalanşă miercuri.

Echipele de intervenţie au mai recuperat un cadavru, al unei femei, într-o altă zonă a hotelului decât cea în care se aflau supravieţuitorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.