Frida, labradorul în vârstă de şapte ani, care a salvat numeroase vieţi în Mexic de-a lungul carierei sale, participă la operaţiunile de salvare din capitală în urma cutremurului de marţi cu magnitudine de 7,1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Labradorul face parte din Unitatea Canină a Marinei mexicane şi pe parcursul carierei ei a descoperit 52 de persoane, dintre care 12 în viaţă, în urma mai multor dezastre naturale.

După cutremurul care a lovit statul Oaxaca, în urmă cu două săptămâni, ea a reperat trupului unui ofiţer de poliţie în Juchitan.

Acum, supraveghetorii ei din Ciudad de Mexico speră ca Frida să găsească supravieţuitori după cutremurul care a făcut peste 270 de victime în cinci state ale ţării. Epicentrul a fost în statul Puebla, la aproximtiv 130 de kilometri de capitală.

Cincisprezece câini au fost dispuşi în căutarea oamenilor rămaşi sub dărâmături în Ciudad de Mexico, dar niciunul nu are atât de mulţi fani pe Twitter precum Frida, scrie LA Times.

Marina a publicat, săptămâna trecută, un colaj de fotografii prin care anunţa cele 52 de descoperiri făcute de ea. Anunţul a fost redistribuiyt de peste 4.000 de ori şi a primit circa 7.000 de aprecieri. 

Oamenii o consideră un simbol al speranţei, o eroină şi s-au oferit să îi dea mai multe cizme pentru a-i fi protejate labele. ”Ar trebui să se odihnească puţin. Munceşte mult. Să te apere Dumnezeu, munca ta nu este uşoară”, a scris un utilizator al reţelei de social media.

”Frida, preşedinte”, ”Acum ştim de ce se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele”, au fost alte mesaje publicate.

Unul chiar a sugerat ca figura pictorului Diego Rivera să fie înlocuită de pe bancnota de 500 de pesos cu cea a Fridei.

Frida a fost detaşată marţi la locul unde s-a prăbuşit şcoala Enrique Rebsamen, unde au fost găsiţi 11 copii în viaţă şi 25 de persoane, între care 19 minori, decedate.

De regulă, ea petrece peste 20 de minute în căutare. Miercuri, ea a fost epuizată şi şi-a petrecut după-amiaza odihnindu-se. Joi, a revenit la faţa locului.

Instructorul ei spune că atunci când datectează semne de viaţă, câinii latră. Dacă găsesc o persoană decedată, se opresc şi continuă cu grijă.

Frida a fost folosită şi în Ecuador, după cutremurul din aprilie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.