Kremlinul este ”îngrijorat” cu privire la soarta sergentului rus Vadim Şişimarin, condamnat de un tribunal de la Kiev la închisoare pe viaţă, şi va căuta modalităţi să îi ofere asistenţă, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bineînţeles că suntem îngrijoraţi cu privire la soarta cetăţeanului nostru”, a declarat Dmitri Peskov, luni, într-o conferinţă telefonică regulată.

”Nu avem multe oportunităţi de a-i proteja interesele pe teren, deoarece instituţiile străine nu au de fapt nicio activitate (n.r. la Kiev). Dar acest lucru nu înseamnă că nu vom lua în considerare posibilitatea de a face încercări prin alte canale”, a adăugat Peskov fără a clarifica la ce canale face referire.

Vadim Şişimarin, în vârstă de 21 de ani, este primul militar rus acuzat de crime de război în Ucraina. Luni, Şişimarin a fost găsit vinovat pentru că a împuşcat un civil neînarmat în regiunea Sumî din nordul Ucrainei şi a fost condamnat de un tribunal de la Kiev la închisoare pe viaţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.