Liderul cecen Ramzan Kadîrov îl acuză miercuri pe Papa Francisc de faptul că este ”victima propagandei”, după ce Suveranul Pontif i-a catalogat drept ”cruzi” pe militarii ruşi care fac parte din minorităţi şi luptă în Războiul rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa declara, într-un interviu acordat unei reviste iezuite americane, America, publicat luni pe site, că deţine ”multe informaţii despre cruzimea trupelor” ruse care ajung în Ucraina.

”Cei mai cruzi sunt poate cei care vin din Rusia, dar care (nu sunt) de tradiţie rusă, precum cecenii, bureaţii”, declara Francisc.

Cecenia este o republică din Caucazul rus cu populaţie majoritar musulmană, iar Bureatia, o regiune budistă din Siberia, situată între Lacul Baikal şi Mongolia.

”Papa i-a prezentat pe ceceni şi pe bureaţi ca pe cei mai cruzi din armata rusă”, îi reproşează miercuri liderul autoritarist cecen Ramzan Kadîrov.

”Cum să-ţi dai seama - numai privind - de ce etnie este cutare militar rus din cutare unitate, când în ţara noastră trăiesc peste 190 de etnii?”, se întreabă Ramzan Kadîrov, într-un comunicat publicat pe Telegram.

”Bineînţeles că şeful Vaticanului nu va putea răspunde la această întrebare. El a devenit pur şi simplu victima propagandei şi îndârjirii presei străine”, consideră Kadîrov.

El i-a reproşat Papei Francisc episoade violente din istoria Bisericii Catolice precum ”inchiziţia” şi ”cruciadele”.

În rândul cecenilor ”nu există alcoolici şi nici toxicomani, toţi sunt foarte religioşi”, dă asigurări Kadîrov.

El precizează că trupele sale le propun în mod sistematic militarilor ucraineni să se predea, înainte de luptă.

”E păcat că o personalitate religioasă cunoscută mondial nu ştie nimic despre atitudinea musulmanilor faţă de inamicii lor”, deplânge liderul autoritarist cecen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.