Preşedintele Joe Biden a anunţat că John Kirby, care este în prezent asistentul Secretarului Apărării, va fi noul coordonator al Consiliului Naţional de Securitate pentru Comunicaţii Strategice la Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest rol, Kirby va coordona eforturile inter-agenţii pentru a explica politica Statelor Unite şi va comunica în chestiuni conexe, inclusiv, după caz, de pe podiumul Casei Albe.

Această poziţie va fi găzduită la NSC şi va raporta consilierului pentru securitate naţională, Jake Sullivan, conform Casei Albe.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, John Kirby a căpătat mare importanţă în cadrul administraţiei Biden datorită briefingurilor sale zilnice de presă, transmise în direct la televizor. "Pur şi simplu nu există un alt comunicator ca el nicăieri", a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-o declaraţie separată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.