Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că Israelul analizează posibilitatea de a transfera răniţi din oraşul sirian Alep în spitalele israeliene, pentru tratament, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţi răniţi în războiul civil din Siria au fost transportaţi discret în spitalele israeliene în ultimii trei ani, deşi cele două ţări sunt, oficial, în război.

„Suntem pregătiţi să preluăm femeile şi copiii răniţi, dar şi bărbaţii, dacă nu sunt combatanţi (…), să îi aducem în Israel, să avem grijă de ei în spitalele noastre, aşa cum am făcut cu mii de civili sirieni”, a spus Netanyahu în cursul unei întâlniri cu reporteri străini, la Ierusalim.

„I-am cerut Ministerului de Externe să caute metode de a extinde asistenţa medicală oferită de noi către victimele civile ale tragediei siriene, în special din Alep”, a adăugat el.

Între timp, în Siria, 37.500 de oameni au părăsit Alepul începând de săptămâna trecută, în cadrul operaţiunii de evacuare a civililor şi combatanţilor din estul Alepului, potrivit Turciei.

Oamenii sunt duşi în zone controlate de opoziţie, apoi aleg unde să meargă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.