Prim-ministrul irlandez Micheál Martin a anunţat vineri seară că, începând cu 7 decembrie şi până pe 9 ianuarie, vor fi înăsprite anumite restricţii în încercarea de a opri răspândirea Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cluburile de noapte, redeschise recent prima dată de la începutul pandemiei, vor fi din nou închise, evenimentele precum concertele şi competiţiile sportive desfăşurate în interior vor avea loc cu cel mult 50% capacitate, iar vizitele la domiciliu nu trebuie să implice oameni din mai mult de patru gospodării.

Guvernul de la Dublin a luat decizia vineri, după ce a fost sfătuit de medicul şef şi de National Public Health Emergency Team (NPHET).

Martin a spus că „riscurile asociate intrării în perioada de Crăciun fără anumite restricţii de a reduce contactele personale sunt pur si simplu prea mari”, citează BBC. 

Cluburile de noapte vor fi închise din nou, multe dintre restricţiile aplicate localurilor şi hotelurilor înainte de relaxarea din 22 octombrie vor fi reimpuse pentru perioada de Crăciun şi Anul Nou. Localurile vor putea rămâne deschise până la miezul nopţii, însă la o masă nu vor putea sta mai mult de 6 persoane, purtarea măştii va fi obligatorie atunci când persoana nu se află la masă, iar servirea nu se va mai putea face la bar.

În Republica Irlanda deja este folosit sistemul de permis EU Covid pentru industria ospitalităţii - oamenii trebuie să prezinte dovada statusului pentru a intra în anumite spaţii.

Martin a spus că acum permisul va fi necesar pentru săli de sport şi centre de agrement, precum şi pentru accesul în barurile hotelurilor şi în restaurante.

Irlanda a înregistrat până în prezent 583.472 de cazuri de Covid-19, cu puţin peste 5.400 în ultimele 24 de ore. Bilanţul deceselor este de 5.707, cu 55 în ultima săptămână.

În ţara cu o populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori au fost administrate până pe 2 decembrie peste 7,42 milioane de doze de vaccinuri anti-Covid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.