Atacuri aeriene israeliene au atins containere în portul Latakia, în vestul Siriei, în noaptea de luni spre marţi, potrivit agenţiei siriene oficială de presă, Sana, un atac vizând instalaţii stretegice siriene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi (marţi) către ora (locală) 1.23 (şi ora României), inamicul israelian a comis o agresiune aeriană cu mai multe rachete, vizând parcul de containere din portul comercial Latakia”, a anunţat o sursă militară siriană citată de Sana.

Acest bombardament a incendiat ”un anumit număr de containere comerciale”, fără să facă victime, precizează această sursă, care evocă o ”ripostă a apărării antiaeriene” siriene.

Imagini publicate de Sana surprind un incendiu în parcul de containere.

Televiziunea de stat siriană a dat asigurări, ulterior, că ”echipe de pompieri au controlat incendul care a izbucnit în portul Latakia în urma agresiunii israeliene”.

De la începutul Războiului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene pe teritoriul sirian, ţintind poziţii ale unor forţe iraniene şi ale mişcării islamiste libaneze Hezbollah, care luptă alături de regimul lui Bashar al-Assad.

Israelul îşi confirmă rareori atacurile în Siria vecină, însă afirmă cu regularitate că nu va permite acestei ţări să devină un cap de pod al forţelor Iranului, inamicul său jurat.

O ultimă serie de atacuri aeriene israeliene a avut loc la 24 noiembrie, vizând zone în care Hezbollahul proiranian s-a implantat în Siria.

Trei militari sirieni şi doi membri ai unor miliţii siriene afiliate Hezbollah au fost ucişi atunci, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), un ONG cu sediul în Regatul Unit, care dispune de o vastă reţea de surse în această ţară devastată de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.