Serge Dassault, un industriaş în domeniile aviaţiei şi armamentului şi totodată un patron de presă, a decedat luni, la vârsta de 93 de ani, a anunţat familia sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dassault, un senator Les Republicains (LR, dreapta) din Essonne până în toamnă, a decedat din cauza unei ”deficienţe cardiace”, a precizat familia sa într-un comunicat publicat de Le Figaro, un ziar pe care-l deţinea.

El urma să fie judecat săptămâna viitoare în apel, într-un caz de spălare de bani şi fraudă fiscală, după ce a fost condamnat în februarie 2017 la o suspendare timp de cinci ani a drepturilor electorale şi la plata unei amenzi în valoare de două milioane de euro.

”Familia Dassault anunţă cu durere decesul domunului Serge Dassault astăzi, 28 mai 2018, după-amiaza, la biroul său din Rond-Point des Champs-Élysées Marcel-Dassault, în urma unei deficienţe cardiace, la vârsta de 93 de ani. Familia şi grupul Dassault vor comunica ulterior modul în care i se va aduce omagiu domnului Serge Dassault”, se arată în comunicat.

Fiul lui Marcel Dassault a devenit, în 1987, preşedinte-director general al Dassault Industries, care s-a transformat ulterior în Groupe Dassault.

El l-a ales în iunie 2014 pe Charles Edelstenne să-i succeadă la conducerea grupului.

El avea patru copii, între care Olivier Dassault, deputat LR în Oise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.