Autorităţile indiene au anunţat luni sistarea operaţiunilor de căutare a supravieţuitorilor accidentului feroviar, care s-a produs cu o zi în urmă în provincia nordică Uttar Pradesh. Bilanţul tragediei a ajuns la 146 de morţi şi sute de răniţi, fiind vorba de unul dintre cele mai grave accidente feroviare din istoria modernă a Indiei. De asemenea, vagoanele trenului sunt de nerecunoscut, iar echipe de descarcerare au intervenit pentru a-i salva pe răniţi, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvatorii au muncit pe parcursul nopţii şi au folosit câini detectivi în speranţa că vor recupera mai mulţi supravieţuitori din fiarele contorsionate ale trenului expres Indore-Patna.

Însă, operaţiunile au fost sistate luni după-amiază, după ce ultimul vagon a fost ridicat de pe şine.

”Am recuperat astăzi opt cadavre şi operaţiunile de salvare au fost oprite după-amiază. Nu există nicio speranţă pentru mai mulţi supravieţuitori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Echipei de Răspuns pentru Dezastre Naturale, Anil Shekhawat.

Alţi 179 de pasageri sunt trataţi la spital, iar cel puţin 60 de persoane sunt în stare critică.

”Calea ferată a fost eliberată, iar acum facem anumite reparaţii. Şina va fi pregătită pentru traficul feroviar în doar câteva ore”, a declarat purtătorul de cuvânt Vijay Kumar.

Cel puţin 2.000 de persoane călătoreau în trenul implicat în accident, iar cei mai mulţi pasageri nici măcar nu avea bilet.

De asemenea, printre răniţi se numără mai mulţi copii mici, care în timpul tragediei au fost separaţi de rude.

Medicii utilizează Whatsapp pentru a-i reuni pe copiii pierduţi cu familiile lor - poze cu pacienţii minori au fost încărcate pe reţeaua de mesagerie.

Reţeaua feroviară indiană reprezintă în continuare principala metodă de călătorie pe distanţe lungi, însă aceasta este puternic subfinanţată, iar accidentele mortale sunt relativ frecvente.

În 2012, un raport guvernamental susţinea că 15.000 de persoane îşi pierd viaţa anul pe căile ferate din India.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.