Preşedintele Barack Obama a transmis sâmbătă după-amiază ultimul mesaj de Anul Nou de la Casa Albă, în care le-a mulţumit americanilor care au participat în ultimii opt ani la construirea unei naţiuni mai puternice în Statele Unite. De asemenea, liderul american a precizat că cel mai mare privilegiu al vieţii sale de până acum a fost de a ocupa funcţia de preşedinte la Washington.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în ultimii opt ani pentru a construi o naţiune mai puternică”, şi-a început mesajul preşedintele Obama.

Liderul american a amintit de toate realizările obţinute de-a lungul celor două mandate prezidenţiale de la Casa Albă. De asemenea, acesta a ţinut să amintească cum arăta lumea în urmă cu opt ani, atunci când sute de mii de soldaţi americani erau desfăşuraţi în Afganistan, iar Osama bin Laden trăia într-o ascunzătoare la frontiera cu Pakistan.

”Am transformat recesiunea în recuperare. Economia noastră a creat 5,6 milioane de noi locuri de muncă din 2010. Am pus mai mulţi oameni în câmpul muncii decât toate marile economii ale lumii împreună. Am văzut cum sărăcia s-a redus, iar veniturile au crescut”, a declarat preşedintele de la Washington.

Barack Obama a amintit şi de reuşitele programului Obamacare, pe care Donald Trump a ameninţat că-l va distruge imediat ce ajunge la Casa Albă.

”Încă 20 de milioane de americani au siguranţa financiară a unei asigurări de sănătate, iar rata de absolvire a copiilor noştri este la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată”.

Preşedintele SUA a amintit şi de reuşitele obţinute în diplomaţie, inclusiv semnarea acordului nuclear cu Teheran, care a dus la o deschidere uriaşă a Iranului.

”Am închis programul nuclear al Iranului, am deschis un nou capitol cu oamenii din Cuba şi am strâns peste 200 de naţiuni în jurul unui acord climatic care ne va salva planeta pentru copiii noştri”, a explicat Obama.

Preşedintele le-a cerut în final americanilor să lucreze împreună pentru a menţine toate reuşitele obţinute în ultimii opt ani de muncă şi alegeri grele.

”Pot să vă spun că a fost cel mai mare privilegiu al vieţii mele să servesc ca preşedinte al Statelor Unite, iar în timp ce mă pregătesc să preiau rolul mai important de cetăţean, trebuie să ştiţi că voi fi alături de voi în fiecare moment pentru a menţine viu visul fondatorilor noştri”, a declarat Obama.

Acesta şi-a încheiat mesajul precizând că toţi ameircanii sunt egali şi merită şanse egale pentru a-şi îndeplini visele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.