Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută în noaptea de joi spre vineri, că bilanţul victimelor atacului de la Nisa se ridică la 77 de morţi, printre care şi copii, şi a calificat masacrul drept un atac terrorist, anunţând o serie de măsuri suplimentare de securitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este clar că trebuie să facem totul pentru a lupta împotriva flagelului terorist”, a subliniat el.

“Franţa a fost lovită în ziua sa naţională, 14 iulie, simbol al libertăţii. Drepturile omului sunt negate de terorişti”, a adăugat liderul de la Elysee, care le-a transmis condoleanţe victimelor.

El a precizat că autorul atacului este în curs de a fi identificat şi că autorităţile verifică în prezent dacă a avut complici.

 

“Toată Franţa este sub ameninţarea terorismul islamist. Trebuie să dăm dovadă de o vigilenţă absolută şi de o hotărâre fără ezitare”, a afirmat şeful statului francez, prezentând o serie de măsuri pe care le va lua în acest sens.

El a afirmat că va menţine operaţiunea “Sentinelle” la un nivel sporit, ce va permite mobilizarea a 10.000 de militari suplimentari, în caz de nevoie. În plus, Hollande va recurge la aşa-numita rezervă operaţională, adică la toţi cei înrolaţi în forţele militare şi de ordine ale ţării, pentru a ajuta efectivele poliţiei şi jandarmeriei, în special în ceea ce priveşte controlul frontierelor.

De asemenea, preşedintele francez a hotărât să prelungească starea de urgenţă cu încă trei luni. “Un proiect de lege în acest sens va fi prezentat Parlamentului săptămâna viitoare”, a adăugat el.

Pe plan externe, Hollande a anunţat că Franţa îşi va intensifica acţiunile din Irak şi Siria.

“Franţa este îndurerată de această nouă tragedie, este oripilată de ce s-a întâmplat, această monstruozitate de a folosi un camion pentru a ucide zeci de persoane care tocmai sărbătoriseră Ziua Naţională. Franţa este îndurerată, în lacrimi, dar este puternică”, şi-a încheiat Hollande alocuţiunea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...