Autorităţile britanice au descoperit că gorila Kumbuka, care a evadat săptămâna trecută din cuşca sa de la London Zoo, şi-a petrecut cele câteva ore de libertate explorând o clădire a angajaţilor grădinei zoologice. De asemenea, în timp ce poliţiştii şi angajaţii grădinei zoologice au lansat o operaţiune pentru capturarea animalului evadat, gorila a băut cinci litri de suc de coacăze concentrat, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii London Zoo au anunţat că gorila a evadat în mod oportunist prin porţile cuştii, care au fost uitate deschise în timpul hrănirii animalelor.

Se pare că gorila nu a ajuns mai departe de clădirea folosită de angajaţii grădinei zoologice, atunci când s-a semnalat evadarea.

Kumbuka s-a întors în cuşca sa în aceeaşi seară, după ce a fost tranchilizat.

Se pare că un angajat al grădinei zoologice a rămas blocat în clădire împreună cu gorila, dar a reuşit să menţină primata calmă.

Mai mulţi poliţişti înarmaţi au intervenit la grădina zoologică, iar vizitatorii au fost evacuaţi.

Un reprezentant al grădinei zoologice a descris evenimentele ca fiind ”mai puţin dramatice decât au crezut unii”.

”Nu au existat lacăte rupte. Kumbuka nu a spart niciun geam şi nu a fost în niciun moment cu adevărat în libertate”, a precizat David Field.

Gorila Kumbuka nu a ajuns niciodată în zona vizitatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.