Un bărbat a rămas fără o mână în timpul ciocnirilor violente dintre poliţie şi sute de oameni care participau la o petrecere ilegală în regiunea Bretania, vestul Franţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de poliţişti au încercat să întrerupă petrecerea de pe un hipodrom din apropierea oraşului Redon, la care participau aproximativ 1.500 de oameni.

Au avut loc „ciocniri foarte violente” care au durat şapte ore după ce poliţia a intervenit, a spus prefectul local, citează BBC. 

Cinci poliţişti au fost răniţi.

Autorităţile şi petrecăreţii s-au învinuit reciproc pentru violenţe.

Evenimentul a fost organizat pe reţelele de socializare şi autorităţile locale l-au interzis.

Prefectul Emmanuel Berthier a declarat că oamenii care participau la petrecere „au avut un scop - să se confrunte cu forţele de ordine” şi i-a acuzat că au aruncat cu sticle incendiare, bile mari din metal de tipul celor folosite pentru jocul Pétanque şi bucăţi de beton.

Organizatorii evenimentului au spus că poliţia a ales să folosească gaze lacrimogene şi nu să negocieze cu ei.

„Gaze lacrimogene şi grenade paralizante s-au revărsat asupra mulţimii care voia doar să petreacă”, a declarat unul dintre ei pentru AFP.

Un bărbat în vârstă de 22 de ani şi-a pierdut o mână în timpul violenţelor, au spus procurorii din Rennes. O anchetă este în derulare pentru a determina cauza rănii lui.

Cinci persoane au fost arestate, a mai transmis poliţia.

Petrecerea a fost organizată în memoria lui Steve Maia Caniço, un bărbat în vârstă de 24 de ani care s-a înecat în fluviul Loara, în Nantes, în 2019, după ce poliţia a descins la un concert dintr-un festival. Trupul lui a fost găsit după mai bine de o lună. Protestatarii din Nantes au spus că intervenţia forţelor de ordine a fost exagerată.

În luna ianuarie, aproximativ 2.500 de oameni au participat la o petrecere în regiunea Bretania, care a început de Anul Nou şi a durat 36 de ore înainte ca poliţia să îi pună capăt după ciocniri violente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.