Benoit Hamon a câştigat duminică seara, potrivit primelor rezultate parţiale, alegerile primare socialiste, acesta obţinând 58% din voturi în urma centralizării rezultatelor din aproximativ 60% de secţii de votare din Franţa. Organizatorii susţin că doar 41% dintre sufragii au mers spre fostul premier Manuel Valls. Acesta din urmă a recunoscut în urmă cu scurt timp victoria contracandidatului său în alegerile primare socialiste, relatează DPA şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imediat după apariţia primelor rezultate parţiale, care îl indică drept câştigător al alegerilor primare, Benoit Hamon le-a cerut socialiştilor şi ecologiştilor să se unească pentru a-i susţine candidatura la Palatul Elysee.

Însă, sondajele de opinie nu sunt favorabile socialiştilor, după ce Francois Hollande a câştigat poziţia de cel mai nepopular preşedinte din istoria modernă a Franţei.

În schimb, printre primii trei clasaţi în sondaje se numără conservatorul Francois Fillon, populista Marine Le Pen şi Emmanuel Macron, un economist şi politician independent care a ocupat funcţia de ministru al Economiei, fiind introdus pe scena politică de preşedintele socialist Francois Hollande.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.