Franţa urmează să trimită ”cantităţi semnificative” de vehcule blindate de transport de trupe - dar şi încă şase tunuri de tip Caesar, în plus faţă de cele 12 desfăşurate împotriva Rusiei - în Ucraina, a anunţat într-un interviu ministrul francez al Apărării Sébastien Lecornu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a se deplasa rapid în zone aflate sub focul inamicului, armatele au nevoie de vehcule blindate”, subliniază el în acest interviu, acordat Parisien-Aujourd'hui en France, publicat luni seara pe site-ul cotidianului.

Franţa urmează ”să livreze aşadar cantităţi semnificative de vehicule de acest tip, VAB (Véhicules de l'avant blindés), care sunt înarmate”, precizează el.

Sébastien Lecornu confirmă, de asemenea, trimiterea în Ucraina a altor şase tunuri de tip Caesar, ”perla” artileriei franceze, în plus faţă de cele 12 desfăşurate deja împotriva armatei ruse.

Ministrul francez nu face însă nicio precizare cu privire la data acestei livrări suplimentare, anunţată de către preşedintele francez Emmanuel Macron la 16 iunie, în timpul unei vizite la Kiev împreună cu Klaus Iohannis, Olaf Scholz şi Mario Draghi.

În ceea ce priveşte livrarea unor rachete antinavă, cerută de Kiev în vederea ”deschiderii unei breşe în acesastă blocadă maritimă impusă de către Rusia şi care privează numeroase ţări de livrări de cereale şi materii prime”, aceast ”nu face parte dintre dosarele examinate”, declară Sébastien Lecornu, fără să facă alte precizări.

Parisul a livrat Kievului, de la lansarea invaziei ruse, tunuri de tip Caesar, rachete antitanc de tip Milan şi rachete antiaeriene de tip Mistral.

Fostul ministru francez al Apărării Florence Parly estima, la jumătatea lui aprilie, că Franţa a livrat Ucrainei echipament militar în valoare de peste 100 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.