Fostul ambasador britanic în Statele Unite, pe care preşedintele american Donald Trump l-a catalogat drept un ”tip foarte prost” şi care a fost nevoit să demisioneze, a devenit marţi membru al Camerei Lorzilor, la recomandarea fostului premier Theresa May, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Darroch, un diplomat de carieră, a fost înnobilat şi făcut pair pe viaţă, o recompensă onorifică pe care i-a acordat-o Theresa May la finalul mandatului său la conducerea Guvernului, în iulie.

El s-a aflat în centrul unei polemici aprige, în urma publicării în presă a unor note diplomatice prea puţin măgulitoare la adresa locatarului Casei Albe.

În urma acestor divulgări, Trump a dat asigurări că nu va mai avea ”niciun contact” cu Kim Darroch.

Diplomatul de rang înalt a sfârşit prin a demisiona, însă nu fără să fi obţinut susţinerea Theresei May.

În calitate de pair pe viaţă, Kim Darroch are dreptul să facă parte şi să voteze în Camera superioară a Parlamentului.

Londra a deschis o anchetă cu scopul de a găsi responsabilul sau responsabilii care au permis publicarea de către săptămânalul Mail on Sunday a unor raporate confidenţiale transmise de către Kim Darroch, în care îl cataloga pe locatarul casei Albe drept ”instabil” şi ”incompetent”.

Ambasadorul a prezentat, de asemenea, administraţia americană drept ”unică în disfuncţionalitatea sa”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.