Florida a înregistrat 15.299 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, potrivit cifrelor publicate duminică, un record pentru un stat american, până acum deţinut de California, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totalul, publicat duminică de Departamentul de Sănătate din Florida, reprezintă o creştere de aproape jumătate (47%) în raport cu numărul de noi cazuri constatate faţă de ziua precedentă.            

Statul din sud-estul Statelor Unite a cunoscut şi 45 de noi decese din cauza coronavirusului. 

În cinci zile, Florida a înregistrat 55.842 de cazuri pozitive. 

Până în prezent, recordul de coronavirus în 24 de ore într-un Stat a fost deţinut de California, cu 11.694 anunţate miercuri, urmat de statul New York, cu 11.571 de persoane recunoscute pozitive din 14 aprilie. 

Guvernatorul republican al Floridei Ron DeSantis a decis ieşirea treptată din izolare la 4 mai, înainte de mare parte dintre statele ţării. 

Joi, directorul Institutului american al bolilor infecţioase, Anthony Fauci, a estimat public că Florida a ieşit din izolare înainte ca toţi indicatorii de sănătate publică să o justifice. 

Ron DeSantis a contestat acest diagnostic, afirmând că decizia sa s-a bazat pe cifrele privind infecţiile din vremea respectivă. 

La sfârşitul lui iunie, guvernatorul a revenit şi a impus închiderea barurilor pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului, cu toate acestea cifrele au continuat că crească. 

Ron DeSantis a refuzat până în prezent să impună purtarea măştii obligatoriu în Florida, afirmând că decizia revine comunităţilor locale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.