O persoană a murit, iar alte 12 au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă, duminică noapte, în urma unei explozii produse în apropierea unui bar din Ansbach, o localitate situată în apropiere de oraşul Nurnberg, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, citat de Reuters. Explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, iar persoana decedată este chiar atacatorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 05:08 - Bărbatul care s-a detonat duminică seara a recurs la acest gest după ce nu a fost lăsat să intre la festival

Bărbatul care s-a detonat duminică seara este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil şi care a recurs la acest gest deoarece nu a fost lăsat să participe la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press.

"Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte" persoane, a declarat Herrmann.

Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an, a precizat ministrul. Bărbatului i s-a permis însă să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria, o ţară devastată de peste cinci ani de un sângeros război, soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi.

UPDATE 04:29 - Poliţia anunţă un nou bilanţ al răniţilor în explozia de la Ansbach

Cel puţin 12 persoane au fost rănite - dintre care trei se află în stare gravă - duminică seara, într-o explozie "voită", au anunţat luni autorităţile locale, relatează AFP. 

Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că persoana care a murit în explozie, un bărbat cu un rucsac în spate, probabil că avea un dispozitiv exploziv asupra sa.

Bărbatul a acţionat singur, a spus purtătorul de cuvânt.

Reprezentantul poliţiei a adăugat că nu existau, imediat, informaţii despre identitatea bărbatului.

UPDATE 03:10 -  Un bărbat, aparent atacatorul, a murit în explozie

Poliţia din Ansbach a anunţat în noaptea de duminică spre luni că un bărbat a murit în explozia unei bombe artizanale pe care se pare că o avea asupra sa, într-un restaurant din mica localitate bavareză, unde se desfăşura un festival de muzică în aer liber, relatează The Associated Press.

"Un bărbat, din câte ştim noi până acum autorul, a murit" în explozie, se arată în comunicat.

Nicio arestare nu a fost efectuată în legătură cu explozia, însă ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann se afla în drum către Ansbach.

Potrivit agenţiei DPA; un concert în aer liber, desfăşurat în apropiere şi la care asistau aproximativ 2.500 de persoane, a fost oprit ca măsură de precauţie după explozie, scrie AP.

Ministerul bavarez de Interne a declarat pentru DPA că pare să fie un atac cu bombă, potrivit agenţiei americane.

Ministerul a adăugat că există probe potrivit cărora a fost vorba despre o "explozie provocată deliberat".

Potrivit Nordbayern.de - site-ul unui grup de ziare -, citat de AP, niciuna dintre cele zece persoane rănite nu a suferit răni care să-i pună viaţa în pericol.

UPDATE - 03:00 -  Momentul deflagraţiei, postat deja pe Internet

Un video ce surprinde aparent momentul deflagraţiei din oraşul bavarez a fost deja postat pe Youtube.

UPDATE 02.20: Deglagraţia ar fi fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, afirmă primarul din Ansbach

Deflagraţia de lângă Nurnberg a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, a declarat primarul din Ansbach, potrivit site-ului Nordbayern, citat de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerul bavarez de Interne a declarat că explozia nu este un accident şi pare că ar fi fost provocată în mod intenţionat.

Ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann se afla în drum către Ansbach, a declarat purtătorul de cuvânt.

Anterior, Poliţia a evocat o posibilă "explozie (cauzată de scurgeri) de gaze" la Eugens Weinstube, un bar de vinuri, potrivit ziarului local "Nürnberger Nachrichten", citat de Deutsche Welle.

"Singurul lucru pe care-l ştiu este că a avut loc o explozie", a declarat purtătorul de cuvânt Michael Konrad, adaugă sursa citată.

Echipaje de poliţie, salvare şi pompieri intervin la faţa locului, iar zona a fost izolată de forţele de ordine. Martori oculari afirmă că poliţiştii sunt puternic înarmaţi.

Explozia a avut loc în timpul unui festival de muzică

Explozia a avut loc în mijlocul unui festival de muzică, acesta fiind anulat.

Ansbach se află la aproximativ 144 de kilometri vest de Munchen - unde David Ali Sonboly, un germano-iranian în vârstă de 18 ani, a comis un atac armat în masă vineri.

Germania se află în stare de alertă, după un atac cu un topor, luni, într-un tren regional, soldat cu cinci răniţi, un atac armat în masă, vineri, la Munchen, soldat cu nouă morţi şi 35 de răniţi şi un atac cu o macetă, duminică, soldat cu un mort şi doi răniţi, toate în sudul ţării.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.