Bărbatul care s-a detonat duminică seara, după ce nu a fost lăsat să intre la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, în sudul Germaniei, era un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil, a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte" persoane, a declarat Herrmann.

Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an, a precizat ministrul.

Însă acestuia i s-a permis să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria, o ţară devastată de peste cinci ani de un sângeros război, soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi. Germania a primit anul trecut peste un milion de refugiaţi din zone de conflict din Orientul Mijlociu, în urma deciziei cancelarului Angela Merkel.

Douăsprezece persoane au fost rănite în explozie, a declarat Herrmann

Un purtător de cuvânt al Procuraturii din Ansbach a declarat că motivul atacatorului este neclar.

"Dacă există sau nu o legătură cu jihadismul este o pură speculaţie în acest stadiu", a declarat Michael Schrotberger.

Această explozie în sudul Germaniei are loc la doar două zile după ce un germano-iranian a comis un atac armat la un mall în Munchen, soldat cu nouă morţi şi 35 de răniţi, şi după un atac cu un topor, într-un tren, în apropiere de Wuerzburg, lunea trecută, soldat cu cinci răniţi.

Tot duminică, un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a fost arestat după ce a ucis o femeie însărcinată, într-un atac cu o macetă, în care a rănit, de asemenea, alte două persoane, în apropiere de Stuttgart.

La Ansbach, autorităţile au anunţat că au fost alertate cu privire la explozia din centrul oraşului duminică, după ora locală 22.00 (23.00, ora României).

Concertul din centrul oraşului, la care erau prezente aproximativ 2.500 de persoane, a fost oprit, ca măsură de precauţie, după explozie.

Piaţa din centrul oraşului era înţesată de vehicule de urgenţă, iar o casă din oraş era folosită ca centru pentru operaţiuni.

Paramedici au fost văzuţi cărând tărgi.

Întregul oraş a fost blocat de forţele de securitate.

Ambulanţele s-au adunat în apropiere de castelul din Ansbach, iar un elicopter dotat cu un proiector puternic survola oraşul.

Aproximativ 200 de poliţişti se aflau la faţa locului, alături de aproximativ 350 de membri ai serviciilor de salvare.

La Ansbach se află o bază a Armatei americane (US Army) şi a celei de a 12-a Brigăzi Forţelor aeriene de luptă.

Germania, dar mai ales Bavaria, se află în alertă în urma atacurilor de la Munchen şi din tren, care au fost comise după ce un tunisian a ucis 84 de oameni şi a rănit alţi peste 300 de Ziua căderii Bastiliei, la Nisa, pe Riviera franceză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.