Estonia va asigura preşedinţia semestrială a Uniunii Europene în a doua parte a lui 2017, cu şase luni mai devreme decât era prevăzut, în urma deciziei Marii Britanii de a renunţa la dreptul său de a deţine preşedinţia, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Consiliului European, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorii statelor membre UE s-au reunit la Bruxelles după anunţul Guvernul britanic, care a subliniat că vrea să acorde atenţie negocierii ieşirii sale din Uniune.

Preşedinţia semestrială a Consiliului European este deţinută în prezent de Slovacia, căreia îi va urma Malta în primul semestru al anului viitor.

Estonia urma să preia preşedinţia în primul semestru al lui 2018 - ceea ce ar fi coincis cu marcarea 100 de ani de la înfiinţarea statului modern -, iar Bulgaria în semestrul al doilea.

"Soluţia este ca toată lumea să devanseze cu şase luni", a anunţat un purtător de cuvânt al Consiliului.

Acordul încheiat în acest sens de către ambasadori urmează să fie validat de cele 28 de state membre, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.