Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să efectueze o vizită în Ucraina ”în următoarele săptămâni”, cu scopul de a încerca să dminueze tensiuni tot mai puternice între Kiev şi Moscova, anunţă un purtător de cuvânt al preşedinţiei turce, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Erdogan urmează să se ducă în Ucraina pentru a discuta cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, însă rămânem în contact apropiat cu ruşii, pentru a evita orice acţiune militară ale cărei consecinţe ar fi de talie şi ireversbile”, a anunţat marţi seara, la o masă rotundă, un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Ibrahim Kalin.

Recep Tayyip Erdogan i-a invitat pe preşedinţii ucrainean Volodimir Zelenski şi rus Vladimir Putin în Turcia, ”pentru a-şi rezolva diferendele în cadrul unei reuniuni”, a mai anunţat Ibrahim Kalin.

”Turcia este pregătită să joace orice rol pentru a calma tensiunile. Facem acest lucru în calitate de prieteni atât ai Rusiei, cât şi ai Ucrainei şi ca aliat în cadrul NATO”, a subliniat el.

Ankara a înfuriat Moscova după ce a furnizat drone Kievului şi din cauză că refuză să recunoască anexarea de către Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea în 2014.

Rusia a respins deja propuneri de mediere ale Turciei în acest dosar, din cauza unor tensiuni cauzate de vânzarea de drone turceşti Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.