Douzeci şi şase de persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite într-un incendiu, într-un autocar turistic, în provincia Hunan, în centrul Chinei, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atocarul, la bordul căruia se aflau 53 de pasageri, doi şoferi şi un ghid turistic, a luat foc dintr-o cauză nedeterminată, vineri, în timp ce se deplasa în municipalitatea Changde, în nordul Hunan.

Cinci dintre răniţi se aflau în stare critică, au precizat autortăţile.

Cei doi şoferi au fost arestaţi, iar o anchetă a fost deschisă, a precizat municpalitatea din Changde pe reţeaua de socializare Weibo.

Accidentele rutiere sunt foarte frecvente în China şi s-au soldat cu 58.000 de victime în 2015, potrivit ultimelor date publicate oficial. Aproape 90% dintre accidentele soldate cu morţi sau răniţi în acel an au fost atribuite unor încălcări ale Codului Rutier.

În noiembrie, cel puţin 13 persoane au murit într-un accident de autobuz la Chongqing, în centrul ţării. Şoferul, luat la bătaie în mod violent de către un pasager, a pierdut controlul asupra vehiculului, care a căzut de pe un pod.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.