Republicanul Donald Trump l-a ales marţi dimineaţă pentru poziţia de secretar al sănătăţii pe reprezentantul conservator din Georgia, Tom Price, care este un cunoscut chirurg ortoped şi un critic vehement al Obamacare, potrivit unor surse citate de către Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă este confirmat în poziţie de către Senat, atunci Tom Price (62 de ani) va juca un rol crucial în revizuirea Obamacare.

Decizia miliardarului republican a fost conformată de către surse din echipa de tranziţie.

Tom Price a militat îndelung pentru un plan de taxare a creditelor, de extindere a conturilor de economii medicale şi a solicitat inclusiv înlocuirea Obamacare.

În timpul campaniei electorale, preşedintele ale sa promis că va pune capăt legislaţiei lui Barack Obama şi va introduce un plan care le dă statelor individuale mai multă putere în gestionarea asigurărilor de sănătate pentru cei săraci.

Totuşi, Donadl Trump a anunţat în urma victoriei sale că ia în considerare revizuirea unor articole din legislaţia atât de contestată de republicani. Unul dintre articolele vizate de miliardarul republican se referă la interdicţia impusă de către autorităţi asiguratorilor de a respinge acordare unei acoperiri persoanelor cu probleme medicale pre-existente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.